Årsmöte vänförening

Fogelstadförbundets tecken var en liten blå stiliserad delfin av emalj.

HALLÅ DÄR KARIN OLSSON – NYVALD ORDFÖRANDE I VÄNFÖRENINGEN FOGELSTAD

Grattis till uppdraget, hur känns det?

• Tack! Det känns väldigt bra och hedrande såklart.  Tankarna på en förening som samlar Sveriges rörelser för demokrati och jämställdhet har ju funnits länge, och att nu få bli ordförande för en förening som har de här stora ambitionerna och drömmarna är utmanande och väldigt väldigt roligt.

Vad ska den här föreningen göra?

• Föreningen ska  verka i Fogelstadgruppens och Kvinnliga Medborgarskolans anda som det så högtidligt heter. Vad exakt det är kommer våra medlemmar att forma tillsammans med oss i styrelsen. Vi är ju precis i uppstarten så just nu behöver vi se till att få ut information hur en blir medlem och diskutera tillsammans på olika arenor vad vi ska göra.

Varför har den här föreningen startat?

• När När Charlotte Signahl såg att Lilla Ulfåsa var till salu drog hon igång ett initiativ för att kunna köpa fastigheten och stötta feministiska rörelser. Resultatet av initiativet har blivit en stiftelse som kommer att äga fastigheten och Vänföreningen Fogelstad som kommer ansvara för verksamheten. Vänföreningen Fogelstad kommer att samarbeta nära och vara ett komplement till kulturföreningen Fogelstad som har arbetat länge för att se till att Fogelstadsgruppens minne bevaras.

Hur går det med husköpet då?

• Vi är väldigt hoppfulla men inget är klart ännu så insamlingen pågår för fullt. Vi håller alla tummar vi kan.

Om jag vill engagera mig, hur gör jag då?

• Håll ögonen här på vår hemsida för snart kommer information om hur en blir medlem. Är du på facebook så gå med i facebookgruppen Fogelstad – så får du där information om hur arbetet med föreningen går. Lite längre fram kommer det finnas tydligare arbetsgrupper och andra sätt att engagera sig. Ha tålamod med oss. Och hjälp gärna till att dela informationen hur en kan stötta insamlingen genom att köpa byggstenar.

Lycka till Karin!

• Tack!  Vi gör det här tillsammans.

”Att arbeta för ett bättre samhälle kan liknas vid att ute på havet kasta sig i en våg så väldig, att den skulle dränka
den som försökte simmande ta sig i land, om inte en vänlig delfin kom till hjälp och tog den drunknande på sin rygg”

– Honorine Hermelin, rektor vid Kvinnliga medborgarskolan vid Fogelstad