Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Utopiska bokcirklar – Att drömma stort förändrar världen

1 september 2022 kl. 18:00

Gratis

Scenario 2030 och Vänföreningen Fogelstad bjuder in till bokcirklar där vi vill fokusera på utopier i den fiktiva världen.

Haka på vår resa där vi konkretiserar det omöjliga, där vi river de murar i vårt sinne som håller oss tillbaka, där vi helt enkelt stiger utanför det-finns-inget-alternativ-tänkandet. Vi vill läsa om andras utopier för att kunna bygga våra egna!

Det är ett tillfälle att tänka bortom gränserna för vad vi tror är möjligt i vår värld och visionera fritt. Om vi inte vågar drömma stort hur kan vi då någonsin uppnå stora förändringar i världen?

Varmt välkomna!

PRAKTISK INFO:

Bokcirkeln är gratis och öppen för intresserade i alla åldrar, inga förkunskaper krävs. Personer upp till 25 år kan få ekonomiskt stöd för inköp av böcker.

Den 1 september kl 18:00-19.30 träffas vi för första gången i en gemensam digital träff och formar lagom stora cirkelgrupper. Varje bokcirkel träffas sedan på de tider som det passar deltagarna och håller sitt eget lästempo.

Vi planerar för både digitala och fysiska träffar, så peppa människor där du bor att haka på så att det kan bli en lokal grupp nära dig!

Sista anmälan är den 25 augusti. Anmäl dig här: https://forms.gle/xGcxfvNCYXJ7e4W8A

VÄNFÖRENINGEN FOGELSTAD
Vänföreningen Fogelstad är en partipolitiskt och religiöst obunden medlemsförening som vill verka i Fogelstadgruppens och Kvinnliga Medborgarskolans anda genom att vara radikal och utmana vår samtid. Vi vill bland annat stimulera till demokratisk debatt, möten och folkbildning, relevant för vår samtid; och skapa rum för samtal över klass- intresse- och partigränser, samtal präglade av ömsesidig respekt och dialog. Föreningen lägger särskild vikt vid ämnen som demokrati, freds- och konfliktlösning, feminism, jämställdhet, miljö, kvinnohistoria, livsåskådning, bildning och konst. Vänföreningen grundades 2019 som en del av Fogelstadinitiativet där en insamlingsstiftelse bildades som kunde köpa huset Lilla Ulfåsa. Bli gärna medlem på https://fogelstadsvanforening.se/blivan

SCENARIO 2030
Scenario 2030 är ett projekt som handlar om att stötta unga vuxna i att orientera sig kring hur vi hållbart skulle kunna leva och samarbeta kring resurser i framtiden. Genom att erbjuda forum för unga att utforska hur det hållbara samhället konkret skulle kunna se ut och vara organiserat hoppas vi förflytta fokus från det som är problematiskt till hur det istället skulle kunna vara. Scenario 2030 drivs av den ideella föreningen Teater K och är finansierat av Allmänna Arvsfonden. Läs mer om projektet och alla våra event här: www.scenario2030.se

Details

Date:
1 september 2022
Time:
18:00
Cost:
Gratis
Website:
https://www.facebook.com/events/752484279250261

Venue

Zoom

Organizers

Fogelstad kvinnliga medborgarskola
Scenario 2030
ABF Malmö