Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Tjejhelg: Vadå förbannad? – Jag säger bara vad jag tycker!

3 juni 2023 - 4 juni 2023

300:-

Lördag 3 – söndag 4 juni 2023.

Efter 100 år av jämlik rösträtt i Sverige, Metoo-rörelsen och kvinnors protester i världen, vill vi uppmana unga kvinnor till en möjlig start på ett engagemang kring självkänsla, skapande och en röst i samhället. Två dagar som vi hoppas ska inspirera till fortsatt aktivitet. Vi gör en helg i Fogelstad kvinnliga medborgarskolas anda, men i ett nutida perspektiv utifrån den metod som vi tror bäst på – att arbeta med handen, hjärnan och hjärtat tillsammans.

Lördag och söndag jobbar vi lekfullt med olika former av skapande och samtal kring kvinnors röst i samhället. Vi ger också exempel på vad Fogelstad kvinnliga medborgarskola fyllde för funktion under första halvan av 1900-talet. Vi inspireras av både samtida och dåtida kreatörer. På olika sätt vill vi ge förutsättning för att allas röster ska bli hörda.

Under helgen bor vi under samma tak på den gamla skolan Lilla Ulfåsa på Fogelstad. Huset har sovrum med 2-4 bäddar på övervåningen och kök, matsal och gemensamhetsrum på nedervåningen. Gemensamt tar vi ansvar för mat, kök och städning. 


Målgrupp är tjejer från Sörmland i åldern 17-25 år. Sörmlands Sparbank har gett stöd till helgen som gör att vi kan ge bussbiljett till alla deltagare och bara ta ut en kostnad om 300kr/person.

Anmälan sker via det här formuläret, senast söndag 14 maj  Efter det datumet återkommer vi med mer info.

Detaljer

Start:
3 juni 2023
Slutar:
4 juni 2023
Kostnad:
300:-
Webbplats:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe7fQj91eHf4yrLeqw9OKJnT5opqhuzCMeuN9Vwo_Qdmx8ASA/viewform

Plats

Lilla Ulfåsa
Kvinnliga Medborgarskolan
Julita, 643 96 Sverige
+ Google Map