Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Feministiskt sommarläger på Fogelstad: ”Vill du vara med och förändra världen?”

27 juni 2022 kl. 11:00 - 2 juli 2022 kl. 14:00

3000:-
🖤🔥 Drömmer du också om en annan värld? Vill du skapa förändring och bli stärkt i hur vi kan göra det tillsammans? Välkommen till feministiskt sommarläger på Fogelstad i juni 2022! Ansök senast 15/5 🖤🔥
Vad innebär solidaritet? Hur hänger feminismen samman med klimatkamp och urfolksrättigheter? Vad kan bell hooks berätta för oss om avskaffandet av sexismens förtryck och våld? Hur kan vi verka politiskt tillsammans med varandra i bärande gemenskaper? Och vad lär vi oss av queerrörelsens kamp och historia?
🖤 🖤 🖤
Sista veckan i juni möts vi under sex dagar för att fördjupa oss tillsammans i feministiska och antirasistiska perspektiv. Genom föreläsningar, samtal och kreativa workshops närmar vi oss teman som kamp, utopier, omsorg och tid. Vi blickar framåt och bakåt: lär oss om feminismens idéhistoria, diskuterar olika sätt att skapa förändring här och nu, och frågar oss hur det samhälle vi vill ha skulle kunna se ut. Under veckan låter vi oss inspireras av aktivister, forskare, konstnärer och framförallt – varandra! Fokus ligger på skapande, gemensamt lärande och utforskande samtal i en tillåtande miljö. På kvällarna blir det frivilligt häng för de som vill – filmkvällar, spel och andra aktiviteter.
Kursen hålls på Fogelstad – en central plats i den svenska feminismens och folkbildningens historia. Här låg mellan 1922 och 1954 Kvinnliga medborgarskolan: en skola som föddes ur rösträttsrörelsen dit kvinnor kom för att mötas och bilda sig politiskt. I år är det 100 år sedan man höll den första sommarkursen (och 68 år sedan den sista), och nu öppnar denna historiska plats igen för oss att skapa ett Fogelstad för vår tid. “Vill du vara med och förändra världen?” arrangeras av Jakobsbergs folkhögskola i samarbete med Insamlingsstiftelsen Fogelstad.
🖤 🖤 🖤
Lärare är Lina Mohageb (folkbildare inom antikoloniala perspektiv genom bland annat sociala medier) och Johanna Hillerbrand Rune (folkhögskollärare som tidigare drivit den feministiska folkhögskolekursen Feminism & Gestaltning på Sundbybergs folkhögskola).
🖤 🖤 🖤
🌻 KURSTID: 27 juni-2 juli 2022. Du kommer till Fogelstad runt lunchtid 27 juni och åker på eftermiddagen 2 juli.
🌻 KURSAVGIFT: 3000 kr. I avgiften ingår kursmaterial samt kost (frukost, lunch, middag) och logi för hela veckan (för dig som väldigt gärna vill gå kursen, men inte har råd att betala hela kursavgiften kan vi försöka hitta en lösning).
🌻 ANSÖKAN: Sista ansökningsdag 15 maj.
🖤 🖤 🖤

Detaljer

Start:
27 juni 2022 kl. 11:00
Slutar:
2 juli 2022 kl. 14:00
Kostnad:
3000:-
Evenemang Taggar:
Webbplats:
https://www.jakobsbergsfolkhogskola.se/sv/vara-kurser/feministiskt-sommarlager-pa-fogelstad.aspx

Plats

Lilla Ulfåsa
Kvinnliga Medborgarskolan
Julita, 643 96 Sverige
+ Google Map

Arrangörer

Insamlingsstiftelsen Fogelstad
Jakobsbergs Folkhögskola