Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sommarläger: Allas rätt till en röst – Inställd

9 augusti 2022 - 12 augusti 2022

​​Vi vill ge unga kvinnor en möjlighet att under kreativa former mötas och samtala om demokrati, rättigheter och skyldigheter. På en förträff i början av sommaren startar vi arbetet med att presenterar oss och kursupplägget. Deltagarna är tjejer från Katrineholm i åldern 18-25 år. Kostnaden har vi sökt pengar för så ingen deltagaravgift kommer att tas ut.

Under fyra dagar i augusti bor och lever vi under samma tak i den  gamla skolan på Fogelstad vid Julita. Där vill vi att deltagarna ska uppleva glädje, samvaro och trygghet som resulterar i öppna samtal om civilkurage, kvinnors hälsa och unga kvinnor plats i det offentliga rummet. Under veckan erbjuds deltagarna att skapa varsin unik ulltavla med ett personligt budskap. Verken ställs ut offentligt i Katrineholm under början av hösten. På lång sikt vill vi att den tematik och arbetsmetod som veckan erbjudit ska inspirera till fortsatta träffar på hemmaplan där också fler kan delta. I mitten av september, efter valet, samlas vi åter för uppföljning och samtal om en möjlig fortsättning.

Lägervecka tid & plats: Internat 4 dagar, tisdag 9 augusti – fredag 12 augusti på Fogelstad, Julita 

Efterträff tid & plats: onsdag 15 september på Perrongen, Katrineholm

Ansök: på https://forms.gle/mXiCT8ZxCKiNdoJY8 

Boende på Lilla Ulfåsa:

Enkel boendestandard. Du bor i rum som du delar med 2-3 andra kursdeltagare, dusch och toaletter finns i huset och samutnyttjas med alla på kursen. Ta med egna lakan och handduk. 

Kursledare: Gunnel Nelzén, Anny Liivamäe, Myrica Nelzén

Kontakt: Gunnel Nelzén, gunnel.nelzen@gmail.com

 

 

 

Details

Start:
9 augusti 2022
End:
12 augusti 2022

Venue

Lilla Ulfåsa
Kvinnliga Medborgarskolan
Julita, 643 96 Sverige
+ Google Map

Organizer

Fogelstad kvinnliga medborgarskola
View Organizer Website